Module 3 In kaart brengen vertrekpunt

Welkom bij Module 3 van mijn training, gericht op het in kaart brengen van het vertrekpunt. 

In video 1 van deze module, ontdek je hoe belangrijk kleine, consistente acties zijn, zoals James Clear uitlegt in zijn boek ‘Atomic Habits’. Je leert dat het niet de grote, revolutionaire stappen zijn die het verschil maken, maar juist de kleine, dagelijkse verbeteringen. Elke actie die je onderneemt is een stem voor het type persoon dat je wilt zijn. Bijvoorbeeld, door elke dag één paragraaf te schrijven, bevestig je aan jezelf: “Ik ben een schrijver.”

Deze benadering van kleine stapjes is krachtig omdat het haalbaar en minder intimiderend is. Een kleine stap, zoals vijf minuten eerder opstaan, voelt uitvoerbaar en verlaagt de mentale barrière voor actie. Deze kleine acties bouwen momentum op en kunnen leiden tot grote veranderingen, net zoals een sneeuwvlok uiteindelijk een lawine kan veroorzaken.

Je leert ook over het compounding effect van dagelijkse verbeteringen en hoe zelfs de meest minuscule veranderingen, wanneer consistent toegepast, kunnen leiden tot significante transformaties over tijd. Deze module helpt je te begrijpen hoe je met kleine stappen grote vooruitgang kunt boeken in je persoonlijke en professionele leven.